Skärtorsdag och Spice Girls.

Glad påsk allesammans! :D

Idag åkte Robin på roadtrip ner till the Götet där han ska spendera helgen med sina peeps. Därför hämtade jag med mig våra kära katter Yuki och Chili (the stads-katz) hem till mina föräldrar för påskfirande. :)
Påsken är en himla trevlig högtid tycker jag. Först och främst för att den infaller i samband med min födelsedag. För det andra är den alldeles i början av våren och solen kommer fram igen. För det tredje hör det till att äta sig proppmätt på godis. Göttmos! :D Och så får man ge bort påskägg, det tycker jag om! :) Innan jag åkte till Robin idag så tog jag en sväng på Citygross, för jag vet att de har en speciell godissort som Robin älskar på lösvikt. Ni vet de här coccoslakritsarna i Engelskt konfekt? De gula och rosa, runda sakerna som ser ut som ögon? Haha. x) I alla fall, Robin älskar dem, och på Citygross har de enbart dem, och på lösvikt. Så jag tänkte fylla ett påskägg med bara sånna åt honom. Då uppstod ett problem: Citygross har gömt sin lösviktshylla??!? :o Jag blev mäkta förvånad när de gjort om hela godisavdelningen, och lösviktsgodiset var borta? Eller mycket väl gömt. Det fanns en uppsjö av påskharar och ägg i choklad och allt det där ni vet, men inget vanlig lösgodis? What's up with that? Nåväl, jag hittade dock trepack med Toffifee! :D Det älskar vi båda två, så det fick bli bra. :) Dock fick den inte plats i något ägg, men det gjorde nog inte så mycket. ;)

För övrigt så är det ännu mindre tid kvar tills Londonresan! :D Jag sitter här och peppar med Spice Girls, nostalgi på hög nivå! Haha, jag önskar jag hade en likadan klänning som Geri, ni vet den med Union Jack på? ;) Det vore något det.. Min favorit var alltid Mel B, dock. Hon har ju piercing i tungan, det var supercoolt. Och snyggast hår. Och hade alltid leopardmönstrat. Hon var coolast, helt enkelt.

Sådär, nu har jag delat av mig av mitt tankesnurr. Jag tänkte bjuda på en bild också, för att piffa upp lite. :) Ni ska få kika på en utav bilderna från mitt och Marias fotoprojekt.


Oredigerad och sådär. Jag skulle bli en bra docka. Har ni tråkigt kan ni börja producera små fan-dockor.
The Hjort-doll, a must-have in every toy-chest!

Åh, så fabt! ;D

Ha nu en härlig påsk allesammans!

Peace&Påsk!

/El Hjorto

Sippor och kritik.

Nej, men hej!
Idag är det tisdag, och ett märkligt väder som inte vill bestämma sig härjar därute. Optimist, som man är, tog jag på mig min lååånga klänning från H&M och en tunn jacka, ty, det var ju sol då jag åkte hemifrån. Sedan blir det mulet och en smula kyligt. :( What's up with that? Som tur var så kikade solen fram då och då, och jag fick äntligen lapa lite sol! :D

I övrigt sprang jag alldeles nyss till baksidan av huset och fotade blåsipporna som kommit upp. :)
Bevis:
 :))))

Över till annat!
Då jag kom hem från skolan så tog jag cykeln och bah cyklade mig trött. Mycket trött. Typ mjölksyra-i-benen-trött. Bra det! :D

I dagens ST står det om vår utställning, och mycket bra kritik till min utställning "Kontrast". :)
Läs hääär: http://st.nu/kultur/konst/1.2969305-bildberattelser-och-ogonblick

Ha nu en trevlig eftermiddag, själv ska jag ta något ätbart. Gött. Mos.

Peace&Love!

/El Hjorto

Back in business!

God måndag!
Idag är jag back in business i skolan, och ni vet ju vad det betyder, eller hur?

YEEEEES! PHOTOBOOTHBIIIIILD!!!!!!



Färgglad ville jag vara, och visa upp klockan, som inte syns på grund av effekten, MEN den är där! :D

Riktigt hundra procce känner jag mig inte direkt, men frisk nog att vistas här. Nu ska jag sticka ner en våning och sätta mig och fortsätta med matten. Snart är det lunch!!! Göttmos!

Ha en bra måndag!
Peace&Love!

/El Hjorto

Skärpning!

Nu har jag fått nog av vuxna människor som ägnar sig åt sär skrivning! Sär - ---- - - - - - - - - - skrivning! Jag skulle nog vilja påstå att det hör hemma i mellanstadiet. Om ens det. Då jag åker hem till mami och papi nästa gång så ska jag djupdyka i alla kartonger som innehåller mina gamla skolarbeten osv. Jag ska leta upp epoken då jag inte visste bättre. Då kan jag jämföra och ge er ett mer exakt svar på var det hör hemma, i vilken ålder alltså.

För er som kanske inte riktigt tänkt på detta så skall jag ge er exempel som jag läste på min facebook idag;

"bröd text" = brödtext, d.v.s den löpande texten i exempelvis en uppsats. Inte bröd med text på.

"morgon promenix" = morgonpromenad, d.v.s då man går ut och promenerar på morgonen.

Andra klassiker är ju exempelvis "jätte bra" och "sov morgon".

Det är sannerligen pinsamt att vuxna människor inte kan använda sig ordentligt av sitt modersmål. Skärpning!
Jag blir så himla irriterad på detta fenomen. Jag borde kanske bli lärare ändå och ha som mål att utrota särskrivningen för alltid! Det kan sannerligen behövas.

Jag ville bara få ur mig denna frustration, jag funderade till och med på att göra min allra första video någonsin där jag ingående beskrev mitt hat mot särskrivning. Jag bangade dock, eftersom jag är sjuk.

Goda nyheter är dock att jag har varit mindre illamående idag. Nu är jag bara illamående då jag äter.


Hoppas er helg är bättre! :)
 /El Hjorto

Update.

En ynklig liten update kommer det nu. Jag har nämligen åkt på influensan! :O Inte roligt alls.
Sådär är det:
-Konstant illamående
-Konstant värk i varje fiber av min kropp
-Feberfrossa
-Allmänt ynklig

Så nu är jag soffliggande, och insåg just nu i skrivande stund att jag glömt bort min tekopp. :( Hoppas det inte hunnit kallna.

Sak samma, nu ska jag försöka hålla mig vaken.

Hoppas att ni mår bättre än mig, och ha en trevlig helg!

/El Hjorto Sicko

Ändrade planer.

Yes, ändrade planer! Istället för att stanna på skolan, get this, så åkte jag hem istället! Jag åkte hem, drog med mig mitt täcke och lade mig i soffan och glodde på TV. Tills jag somnade. Det var väl behövligt.
Foto och Journalistklassen led idag av det syndrom jag har döpt till "trötthets-baksmälla". Då man p.g.a sömnbrist och utmattning får samma symptom som en baksmälla, fast man inte druckit. Detta berodde då på vernissagen igår. Dock helt klart värt det, men man blir ju lite mör.

Så istället för en knäpp Photoboothbild får ni nöja er med en bild som jag tog under en skoluppgift då vi skulle göra ett personporträtt på oss själva.


I like it, det är då jag i spegeln på min puderdosa. Fiffigt sådär, som jag är.

Jag ser fram emot min sovmorgon imorgon också. Ska bli skönt. Sömn är bra.
Ha nu en trevlig tisdagskväll. TJINGELING!

/El Hjorto

Dagens Pömp/Dömp

Dagens Pömp/Dömp går till vår vernissage som vi hade igår.
Jag tänker Pömpa vår utställning och oss själva för att vi är så kick-ass duktiga! :D Hurra!



Sedan vill jag Dömpa omständigheterna under vilka vi fick hänga vår utställning. Extrem platsbrist och förbud mot att hänga som man ville. Jag är lite besviken över att jag inte fick hänga mina gruper om 3, då det fanns plats till att göra det. Istället blev det bara ett kluster, då s.k. "experter" ska bestämma.



För övrigt försov jag mig med en och en halv timme imorse. Det var ju inte direkt en höjdarstart på dagen. Angående vädret så kan jag beskriva det som "Londondimma". Spooky.

Resten av dagen vet jag inte vad jag ska göra av. Förmodligen gaska upp mig med lek i Photobooth och räkna matte. Stay tuned.

Peace&Love!

/El Hjorto

Söndag.

Hola, här sitter jag och lyssnar på The Cardigans!
Imorse gick jag upp tidigt och gjorde mig klar för jobbet som vanligt. Jobbade, och åkte hem. Sedan hände dock något som inte brukar hända på söndagar; jag åkte till skolan (???) :o
Oj, vad hände där? -tänker ni. Jag var tvungen att åka dit och montera mina bilder till utställningen. Jag tyckte det skulle vara skönt att ha det gjort så jag bara kan hänga dem imorgon. Det vankas vernissage klockan 17.30, kom till Fotomuséet då vettja! :D
Som tur var hade jag Magda med mig som hjälpte mig! :D Tackis! :D:D:D

Nu sitter jag här med en godispåse och pysslar med mina naglar. :) Det är en passande söndagsaktivitet tycker jag. :)

Nej hörrni, ha det gött!

/El Hjorto

Bildz.

Hej igen!
Jag begav mig iväg på en liten foto-prommis förut, och jag slapp blåsa bort! :D Men det blåser mycket...
Bevis på att jag inte blåst bort utan faktiskt är här:


Haha, någon som har roligt med effekter i cam-programmet? Osminkad, men det låtsas vi inte om. :)

Och som jag lovade så får ni en massa bilder jag tog då jag var ute:





















Det var det! Massa bilder, det gillar vi. :)

Ha nu en bra lördag, PÖSS!

/El Hjorto

Jag får be om ursäkt...

För kass uppdatering. Dock har jag en förklaring; Jag har tagit ledigt. Inte egentligen men jag har ju helg. Det är den första helgen på länge som jag faktiskt får ha för mig själv och göra som jag vill. Därför sammanfattar jag mina sysselsättningar med några ord: Sömn, pizza, the sims, popcornkrydda och balkong.

Men vet ni vad? Nu tänkte jag faktiskt resa mig ur soffan och gå ut och fota! :D Jag älskar ju att fota då det är på eget initiativ. Annars kan man ju tro att jag har fått nog av det då det varit så mycket med skolan på senaste tiden. Nu ska jag däremot bege mig ut själv och följa mina visioner. :) Jag får hålla hårt i hatten, för det blåser halv storm. Annars mycket fint väder med vackert ljus, så jag tänkte ta tillvara på just det.

Robin gav sig alldeles nyss iväg till sina polare, så jag blev ensam med katterna. Och katterna är inte mycket sällskap just nu, de ligger mest och steker på balkongen. Där störs man inte av blåsten, för den är ju inglasad. Nice!

Jag kan ju gottgöra bristen på bilder och intressanta saker med att dra ihop ett bildinlägg senare då jag varit ute och fotat. Där har ni något att se fram emot! :)

Nu ska jag borsta gaddarna och ta på mig några paltor.

Ha det gött!

/El Hjorto

Helt crazy!

Denna dag har varit hektisk som vanligt. This morning åkte vi in till Sundsvall, hela bunten Fotoelever samt Journalister. Vi åkte till Fotomuséet och hade lite genomgångar inför hängandet av vår utställning. Sedan vi kom hem igen så har vi jobbat med våra små presentationsblad som ska beskriva utställningen osv.

Av denna dag blev jag helt snurrig, och ser därför ut såhär:

Snygging!

Om bara utskriften fungerar nu så är jag klar för dagen och skall bege mig till Robin för en efterlängtad helg.

Simma lugnt!

/ El Hjorto

Skorgasm!

Åh, idag fick jag en äkta "skorgasm". Ett ord jag hittat på. Ni vet, då man får syn på ett par skor som ger ett sådant ha-begär att det kan liknas vid en orgasm. En orgasm av skor; en skorgasm!

Dessa gav då mig en skorgasm, och skall beställas snarast möjligt:



ÅÅÅÅH, vad funky! Let's go to Funkytown, liksom! :D

I övrigt så rullar det äntligen på med utställningen. Idag var alla tvugna att jobba tillsammans, och då går det framåt. Om alla ändå hade kunnat samarbeta från första början, ja då hade vi inte haft dessa problem vi har nu. JAG har i alla fall gjort mitt jobb exemplariskt. Inga fel på mina bilder, de var i exakt rätt mått och allt. Stolt.
Så nu kan jag med gott samvete sätta mig ner med ett paket ballerina kladdkaka och titta på mina skor.

Peace&Love!

/ El Hjorto

Pömp!

Idag vill jag Pömpa Axel. Som den enda stabila pelaren i vår klass. Han som kommer med brillianta citat då man är sönderstressad och verkligen behöver garva. Alldeles nyss kom den brillianta kommentaren "Två juck och en suck". Det fick mig att fullkomligt dö av skratt. Många gånger har jag dött av garv, men jag lever fortfarande. Fantastiskt!

Axel Renkse är PÖMPAD!



Peace&Love!

/ El Hjorto

Ett hus med tinnitus...

På skolan så ter det sig nu så att det tjuter. Högt. Larmcentralen i skolhuset och på värstgård står och TJUTER! Som att byggnaderna har fått tinnitus. Det går mycket bra att koncentrera sig på lektionerna, sannerligen. Som tur är sitter jag nu i datasalen dit pipet inte når när man har musik på. :) HAH! Victory! >:D

Nu ska ni få dagens 'fit, för jag är så cool!




De fina armbanden fick jag av Marielle idag! :D Som en sen födelsedagspresent! :D Tack så mycket! :D

Skjorta, jeansshorts samt tights kommer ifrån H&M
Glajjorna kommer från Ur&Penn
Och bruden, det är någon slags alien.

Peace&Love!

/ El Hjorto

Är ni på topp?

Det är jag!
Här sitter jag, hype:ad på köl (coca cola) och måste redigera om mina bilder, då de är i fel mått. Vår lärare bestämde sig plötsligt för nya mått. Det blir ju lite extra jobb, om man säger så. MEN DET ÄR LUGNT! Jag underhåller mig på annat sätt:


Någon slags superhjälte?


Why... WHYYYYY!???!?!?!?!?!


Revenge!

Och nu, back to work!

Peace&Love!

/ El Hjorto

Dömp!

Idag tänker jag dömpa något som vanligtvis rubbar hela mitt flow i vardagen.
Om ni inte märkt det så har jag infört en ny kategori här i bloggen, jag kallar den för Pömp/Dömp. Kommer ursprungligen ifrån uttryk sådana som "Tömma och glömma", "Pumpa och dumpa" samt Axels egna "Spruta och kuta".

Idag så vill jag dömpa liveversioner på låtar på youtube.
Tänk dig scenariot: Du sitter vid datorn, spotify funkar inte och du använder dig av Youtube. Du söker runt på dina favoritlåtar (t. ex. Nixon med Tiger Lou), och det enda som kommer upp är en himla massa liveversioner av låten. Vad är det ens? Varför skulle man vilja sitta och lyssna på det? Det är ju sämst.

Liveversioner på låtar på youtube är DÖMPAD!

Har även gjort en logga till Dömp:




Peace&Love!

/ El Hjorto

Återställare.

3-dagars födelsedagsfirande, all for me! :D Jag har fått så fina presenter så, allt från tavlor till... isglass! :D Haha. :)


"Egil"


"Mr. Cool-guy.html"


Oj! Vad är det där? ;o


Pepsi och ipren, världens bästa återställare!

Ah, vi var på bowlinghallen, btw.

Peace&Love!

/ El Hjorto


RSS 2.0