Autumn!

Nu är det höst på riktigt! Det är sådär krispigt och mysigt ute, dock fortfarande mysigt varmt i solen. Idag i skolan har vi varit ute och fotouppgift om just hösten; i färg och form. Riktigt mysigt att skutta runt bland alla löven och fota i det speciella ljuset som bara hösten medför! ^^

Jag ska visa en liten bild senare på mig när jag leker böand löven, som Maria fotade, men tills dess får ni nöja er med en Photo booth-bild från imorse.



Mysklädd med min nya sjal från SIX med söta segelbåtar på. :)

Hoppas alla har en skön torsdag!
Peace&Love!
/El Hjorto

En liten notis...

Om att idag har jag till stor del inte gjort någonting alls, vilket är jätteskönt! :D
Jag sov tills klockan var halv1-1 någon gång, då ringde nämligen Magda. Jag klev upp, gjorde mig i ordning och sedan hämtade hon mig och vi åkte och käkade lite skräpmat och pratade (mycket om illrar!) :D Sedan begav vi oss till jobbet.

Nu har jag kommit hem och sitter här med vår lurviga Norska skogskatt Bert kurrandes i mitt knä. :) Det blir varmt och mysigt om benen vill jag lova! :)

Dagens lista blir en liten musiklista tänkte jag.
5 låtar som är aktuella för mig just nu:

Plats nummer 5: Lady Antebellum - Need you now. (En låt jag inte alls tycker om, men ofrivilligt fick höra på jobbet.)

Plats nummer 4: Shakira - Waka waka

Plats nummer 3: Lady Gaga - I like it rough

Plats nummer 2: Hoobastank - Inside of you (Take a listen, den är jättebra! :D)

Plats nummer 1: Jimmy Eat World - Here it goes (Ett av mina absolut favoritband med en mycket glädjespridande låt det är svårt att inte dansa till! ;))

Hoppas alla haft en lika skön dag som jag! ^^

Peace & Love!
/El Hjorto

Hurtbulle!

Hejsan alla glada! :)
Idag på skolan hade jag bara matte, så resten av förmiddagen spenderade jag med att göra mina fotouppgifter. Tillsammans med Maria och Ivan åkte vi först till Byforsen för att sedan gå bort till Vikbron, som ligger ungefär 2 km bort. Det var en riktigt mysig prommis genom en höstgul Norrlandsskog. ^^ Kan det bli bättre? Det skulle ju varit om jag hade haft en kaffetermos med mig.. Hm.

Jag tänkte mest dela med mig av ett par bilder som Ivan tog på mig.


Maria och Ivan tvingade ut mig på den där smala "bjälken", som var mycket ostadig! Men, vad gör man inte för konsten?


Till slut blev det lite väääl ostadigt, och jag hoppade tillbaka till bryggan igen. ^^
Jag kan ju informera om min outfit i alla fall:
Jacka: H&M
Kjol: H&M (min nya)
Stövlar: Eurosko
Under jackan har jag en svart långärmad tröja från Cubus, samt en söt kanin-brosch från Ur&Penn (Tror jag ;o)


Maria satt till vänster om mig, så jag fick solen i ögonen då jag pratade med henne. ^^'




Hoppas alla haft en trevlig dag i solskenet! :)


Peace&Love!
/El Hjorto

En liten shoppis.

En liten shoppingrunda blev det idag på Birsta City med Magda :)
För min del blev det en jättesöt sjal från SIX med segelbåtar på ^^ Den var dessutom på rea, och det tackar man ju aldrig nej till! :) Det blev även en söt kjol från H&M (Vad annars? ;]) med hjärtan på, samt ett par skor! :D Uggs-ish från Din Sko, svarta med snörning i bak. Personligen har jag aldrig tyckt att Uggs är snygga, jag tycker att de ser ut lite som space-boots, men i vilket fall som helst är de jättesköna! Dessutom, om man i övrigt har en jättesöt outfit kan det bli lite gulligt med sådana stövlar till. Så det tänkte jag sikta på. ^^


Name it-maskoten var framme och delade ut ballonger till alla barn. ^^



Jag och Robin har för övrigt varit hundvakter idag också, till Robins mormors tre busiga hundar. Det är två stycken Shetland Sheepdogs samt en liten Chihuahua. ^^


"Onda ögat" ;)


Lillgubben! Sötnos indeed! :D


Pussgurka! :*

Nu blir det nog lite chips tror jag. ;)

Hoppas alla får en bra kväll! :)

Peace and love!
/El Hjorto

Skola

God morgon alla glada! :)
Nu sitter jag på skolan för en heldag med foto. Det känns härligt, inte minst för att skrivaren fungerar (!) Det är en sensation! ;) Vanligtvis får man sitta i flera timmar om man ska försöka få ut sina bilder, då skrivaren brukar krångla jämt. Dock tror jag att den är på himla gott humör idag, jag får nog gå och ge den en bamsekram och tacka den så mycket. :) Perhaps kanske till och med bjuda den på en kopp kaffe. ;) Trevliga tider! :D
På min skola är det Macdatorer, som jag var helt ovana vid innan jag började förra året, men jag vande mig ganska snabbt, och nu tycker jag om den faktiskt. Med anledning av detta tänkte jag att dagens lista skulle handla om just Mac.
5 anledningar till att gilla Mac:

Plats nummer 5: I menyerna funkar de i princip likadant som PC, så man slipper vara helt vilse. ;)

Plats nummer 4: Stora, fina skärmar med klar bild.

Plats nummer 3: Då den 'tänker' kommer det upp en gullig liten "badboll", som min lärare kallar det. ^^ Och det är roligare än ett timglas/hjul.

Plats numer 2: Det är bara en del, dvs, inte en separat skärm och hårddisk, utan de är en och samma. :)

Plats nummer 1: De har Photo Booth! :D

För att hylla det, kommer nu en liten snabb photo booth-bild på mig och min älskade halsduk som jag tidigare skrivit om. ;)



Ha en jättebra dag, det ska jag ha! :D
Peace and love!

Jag får be så mycket om ursäkt

För frånvaron. Det har varit lite hektiskt den senaste tiden, så ni får ursäkta. :)

Den största anledningen till att jag varit upptagen är att jag har börjat i skolan igen! Jag var på besök, och då blev jag rekryterad! ;D De ville alltså att jag skulle börja igen, på journalistlinjen. De tycker att jag skulle platsa perfekt där, men saken är den att journalistik intresserar mig inte. Det skulle vara fotodelen då, men att uthärda ett helt år med journalistik bara för lite foto kändes inte helt okej. Därför föreslog rektorn att jag kunde, om jag ville, gå foto i år igen, men läsa foto B detta år, samt matematik. Det kändes bättre, för foto älskar jag ju, så jag slog till på det. Jag trivs ju jättebra på skolan, och nu i år går det en himla massa trevligt folk där. :)

Men nu över till något annat! Nya höstkatalogen från H&M kom nyss ut, och jag förälskade mig i en helmysig tröja ^^


En riktig snygging måste jag säga! :) Den skall absolut beställas!

I övrigt går det bra med hår-sparandet, min hästsvans växer på. :)

Imorgon är det foto hela långa dagen på skolan, så vi får vl se om det åker upp några bilder därifrån inom den närmsta tiden.

Tills dess får ni ha det bäst! :D

Hårsnoddar!

Är en bristvara för mig just nu. Jag har inte köpt en hårsnodd på säkert.. Ja, minst tre år! :o Jag har ju haft kort hår nu i flera årm, och trivs superbra med det, men nu har jag faktiskt börjat sakna att ha långt hår igen. Det som är negativt med att ha en kort frisyr är att man alltid måste styla håret, annars faller allt. Man kan t. ex. inte gå och lägga sig med fuktigt hår, för då går det inte att rädda utan att blöta håret igen. Min hår-rutin går till såhär: Efter att jag duschat så handdukstorkar jag håret lätt, så att det fortfarande är fuktigt, sedan masserar jag in hela håret med mousse, efter det fönar jag håret torrt. Därefter följer styling med Dust it (puderwax) samt hårspray.
Då jag hade långt hår kunde det lufttorka och bli bra liksom, och om man skulle ha en dålig hår dag så kunde man alltid sätta upp håret i en tofs, eller en slarvig knut i nacken eller liknande. Vad kan jag göra nu, ta på mig en mössa liksom? Det är inte speciellt roligt.
Så nu har jag börjat spara ut mitt hår. Så om något år eller så kommer jag att ha långt hår igen. :) Vi får se hur det går, det kan ju mycket väl hända att jag blir jätteless på att vänta, och klipper av det igen. ^^ Men men, den som väntar får se.

Men, angående hårsnoddar, så hitatde jag ett par stycken söta flätade hårsnoddar. Jag sitter faktiskt med en mini-hästsvans just nu, och är mycket stolt över det faktum att jag faktiskt kan ha en hästsvans! :D Det är första etappen i min långa resa efter långt hår. ;)

Nu över till något annat. Jag satt och flippade igenom den senaste tunna katalogen från H&M (New season favorites) och såg två stycken fina skjortor som jag blev väldigt sugen på :) För er som har katalogen är den försa på sida 5 och den andra på sida 7. För mig som mycket hellre bär tights och treggins än byxor så är ju hösten alldeles perfekt! Massvis med långa mysiga skjortor och tröjor, långa cardigans m.m! :) Jag tycker ju att det är jättesnyggt med t. ex. ett par svarta tights, en lång skjorta med ett skärp i midjan samt ett par snygga höststövlar. Det är sådana saker jag brukar satsa på till hösten. :) På tal om snygga höststövlar fanns det ett par tjusiga på sida 15 i H&Mkatalogen också, jag blev faktiskt lite småsugen på de ljusgråa... ;) Dock har jag ett par jättefina svarta stövlar med kilklack som passar perfekt till höst och vår. Ett annat plagg i katalogen jag funderar på att köpa är en typ sweatshirt tröja på sida 21. Mysig, oversize och med söta budskap på. :) Den finns i två färger; mörkgrå samt gråmelerad. På den första står det "All about you!" och på den andra står det "Crush on you". Båda var superhärliga, tycker jag. :) *Vi får väl se om det kanske blir en beställning ändå.

Men nu över till dagens lista!
5 anledningar till att inte sakna kort hår:

Plats nummer 5: Hårtorken. (Visst, klart man använder hårtork även då man har långt hår, men man är inte beroende av den för att få till en bra frissa.)

Plats nummer 4: Beach-hair. (Kort hår efter att ha varit och badat blir itne särskilt fint...)

Plats nummer 3: Regn. (Gör att mitt hå blir vågigt, och vågigt hår i en kort frisyr är inte bra.)

Plats nummer 2: Man kan ju inte leka med håret! (Jag brukade alltid sitta och tvinna mitt hår på fingertoppen och så vidare, nu går det inte...)

Plats nummer 1: Att se manlig ut då man har mössa på sig! (Inte direkt, men har man mössa på sig skulle man nästan kunna vara skallig känns det som, då det bara sticker ut små hårtussar under den. Med långt hår är det snyggt att ha mössa på sig. :) )

Det var det, ha det så bra! :)

Beautiful day!

Hej alla glada! :)

Idag är det stråålande väder, vilket får mig på stråålande humör! :D Solen skiner, det är varmt och skönt. Man skulle kunna tro att det fortfarande är augusti! :) Den enda nackdelen me såhär fint väder på hösten är att det får mig att vilja bada. :( Jag tycker så mycket om att bada, och när det är soligt och varmt vill jag inget hellre än att åka till stranden för sol och bad. Tyvärr kan jag ju inte det nu, det är ju alldeles för kallt i vattnet. Men men, jag ser fram emot nästa sommar. :)

Strålande väder indeed! :D


Dock ser man på träden att de börjar få sina höstfärger :)

Idag har jag två stycken "dagens" till er :)
Dagens middag: Stinas kyckling med ris och spicy gräddsås.
Dagens lista:

5 tillfällen då man absolut INTE bör skratta:

Plats nummer 5: Åt en katt. (De känner det på sig, och tar mycket illa upp om man skrattar åt dem, även om man inte menar någonting illa. Och det är elakt mot de stackars sötnosarna.)

Plats nummer 4: I en kö. (Vem som helst i kön kan ta illa upp och bli förbannade xD)

Plats nummer 3: Under någon form av uppträdande. (Som då inte är menat att vara komiskt)

Plats nummer 2: Under ett barns uppträdande. (Föräldrarna blir mäkta förbannade)

Plats nummer 1: I kyrkan. (Speciellt inte under en begravning!)

Annars tycker jag att man ska skratta så ofta man kan, alla tycker om en glad och charmig person! :)


Ha det så bra allihopa!

Kärt återseende

Hejsan alla glada!
Jag tänkte att jag kanske, hör och häpna, skulle börja aktivt skriva här! ;o Heliga uttrar, vad är nu detta? Det kommer nu ett bekännande som jag inte är stolt över. Jag har börjat följa en blogg. Fokis blogg. Jag har ingen aning om varför. Jag tycker inte om att följa bloggar, men nu har jag fastnat för Fokis blogg. Den är ju onekligen söt, men samtidigt blir man lite irriterande avundsjuk. Men, alla kan ju inte vara stenrika. Vilket faktiskt för mig till en idé jag har fått... Jag ska erkänna att jag tycker om kläder och allt därtill, men som sagt är inte de flesta studenter senrika, så jag gillar att budgethandla. Det är ju sannerligen roligt att titta på märkeskläder etc, och ibland kan man ju faktiskt, om man känner för det, unna sig själv något alldeles extra. MEN, för min del, är H&M en absolut storfavorit. Det behöver ju faktiskt inte kosta mycket för att det ska bli snyggt. I alla fall, funderade jag på om jag kanske skulle dela med mig lite av mina klädfasoner ;) Kan ju bli roligt! :)

Jag kan börja med att säga att nu när hösten är här så blir jag inspirerad att köpa en hel del mysiga, varma plagg att strosa runt i då de elaka höstvindarna börjar blåsa. Jag har själv just införskaffat mig en helmysig typ lång cardigan från H&M och en jättemysig stickad halsduk från Accent! Dock känner jag mig ännu inte fullt garderad för elakt oktober/novemberväder, det fattas några saker. Just därav den anledningen så handlar dagens lista om 5 nyckelting till hösten :)

Plats nummer 5: Någorlunda vattentäta skor. (Hur många gånger har man inte gjort misstaget att vara optimistisk och tagit på sig sina Converse och tänkt "Nej, men det ska nog gå bra, jag undviker att kliva i vattenpölar bara". Och vi vet ju alla hur det brukar gå... Plask, plask. Stövlar är bra! Dock inte gummistövlar; jag struntar i att de numera anses vara ett vardagsplagg, jag håller inte med!)

Plats nummer 4: Musik i lurarna! (Bra musik piggar verkligen upp vilken grådassig dag som helst! :])

Plats nummer 3: Den s.k. "Svampmössan". Söt, stickad, puffig. Kan det bli bättre? ;)

Plats nummer 2: HALSDUK! :D Gärna lång och stickad. När man virar den omkrring sig ska det kännas som en kram ;)

Plats nummer 1: En katt (eller flera!) :D Det sitter aldrig fel, och piggar jämt upp en! :D Visserligen har katter ingenting med årstideer att göra, men kanske speciellt efter en dag med regn och rusk, är det mysigt att bli mött av ett "MRAAAAAA! :D" när man kliver innanför dörren. :D


En liten kik på min nya halsduk :)Här får ni en liten kik på min nya halsduk :)

RSS 2.0