Sol och bad, igen!

Hejsan!
I know, dålig uppdatering. Det är ju dock lite av en trend under sommaren...
Idag blev det havsbad på Alnö, och gött var det! :) Jag hade inte kameran med mig, så det får bli en bild ur arkivet idag med. En relaterad bild, såklart. :)


Wiiiiie! :D

Nästa gång tar jag bilder, vi var på en jättemysig liten strand. :) Ingen Tranviken där alla är. Det är tur att vi har Oscar, han är ju hemma på "Norrlands Hawaii", som det så fint kallas. Haha, fult. x)

Simma lugnt!

/El Hjorto

Min klänning på Nelly.com



Var så goda och rösta om ni vill. :) I would wear it. :)

http://www.nelly.com/se/designyourdress/?obj=PD6JsY09GqUpnVVpzd7ARDZtSKkhBkwPnpWUEWQICixn4GSriMrz#Gallery

/El Hjorto

Strålande väder!

Sol och bad! Bad och sol! Glöm inte solkrämen, om ni inte vill se ut som en handväska om 10 år...

Måndag.

Hejsan! :D
Det är måndag och strålande sol! :) Själv ska jag trycka i mig en bulle och sedan cykla iväg till Maria. Lovely! :) Mmm, bulle. Score.

Görel tycker att jag är snygg. :) Önskar jag kunde säga detsamma, men det kan jag inte, för Görel vill vara anonym. Jag undrar varför... Ingen trackback liksom, for all I know, heter hon inte ens Görel. Oh well, keep on hating, girl, du kommer åldras i förtid! :D

Jag är Broder Hjort. Mäktig. Och så en bild som vi alla kan tagga till, tills det blir fredag. :)



Tjing!

/El Hjorto

Tillbaka!

Hejsan! :D
Nu är jag tillbaka och kan återuppta uppdateringen som jag försöker hålla. :)
Hihi, tummen upp för "Görel" som kommenterat igen! :D You go girl! :D Älskar att du tycker att jag är sämst, men ändå fortsätter att läsa min blogg, och bryr dig? :D Jag har ingen aning om vem du är, och jag älskar att du bryr dig om mig så mycket och älskar att läsa om mitt coola liv och se på mina awesome bilder! :) Roliga timmen! :D Jag har en alldeles egen hater, vid namn Görel! :D Görel bryr sig inte om vad jag tyckte om hennes namn. Görel tycker att jag ska slänga min kamera. :D Görel kallar mig "flicka lilla".

Tummen upp för Görel! :D

Bättre väder är på G till veckan också! :D Bad och bad! :D Hurra!

HEJ! Vi tar en en bild ur arkivet på Camprogrammet! :D


Det här är jag, haters. Jag kommer och suger mig fast i erat inre, som en igel. Sitter där och härjar runt, och ni älskar mig.

Peace&Love!

/El Hjorto

Grönt är skönt.


Grönt är indeed min grej.

Dagens 'fit och glad Midsommar!

Goddag!

Idag, regnvädret (som hör till Midsommar) till ära har jag en lite knasig komposition av kläder. Imorse då jag gick till min garderob tänkte jag högt "Vad ska jag ha på mig idag då? ... Blommiga strumpbyxor och poncho." Som ett skämt då. Men vad tar jag på mig? - Blommiga strumpbyxor och poncho. Jag orkade liksom inte bry mig om att det blev en salig blandning. Blommor är somrigt, det är ju ändå juni. Poncho passar utmärkt i regnvädret. Det blev såklart fabt också, jag menar, jag är ju hjort.

Just det, en rolig sak om mina strumpbyxor: Jag har typ haft dem en gång, för de är ju så speciella. Och idag, av alla dagar, när de absolut inte passar eftersom det regnar, så ser jag en tjej med exakt likadana? Som också tagit på sig sina otroligt somriga strumpbyxor, på en osomrig dag? Haha, wierd. Vad säger vi om det? - Wannabe-hjort.


Till min knasiga 'fit ville jag ha en knasig bild. Här är den.


Snyggade till mig lite med en inbakad fläta också. Tjusigt värre.


Dagens ostbåge; Yuki.

Nu är Robin och jag hemma hos mina päron, Midsommarfirande för hela slanten. Varning för låg uppdatering. Hoppas ni alla får en härlig Midsommar med allt som hör till. Sill och grill och snaps? Eller? Ha det gött i vilket fall!

Peace&Love!

/El Hjorto

Post work.

God afton!
Nu har jag hunnit komma hem ifrån jobbet (det fanns mjölk, inga problem), bli väldigt ledsen över att min bil rostar och baka chokladbollar! :D Det var himla längesedan jag gjorde chokladbollar, så det sitter fint nu. Ett glas mjölk och 13 chokladbollar. Jag ska inte äta upp alla, lovade att mamma skulle få smaka också.

I övrigt har jag hittat en fin oversizetröja jag tänkte klicka hem ifrån H&M. Här är den;


Väldigt hjort.

Tidigare idag då jag surfade runt på H&Ms nyrenoverade hemsida ( :O! ) så hittade jag även en cool tischa på rea, men nu är den borta? :( Typiskt det där, kan försvinna när som helst. Antar att den sålde slut under dagen, tyvärr. Men ingen större skada skedd, jag har faktiskt en massa tischor.

En liten notis om kommentarer bara, jag kan inte svara på dem. Jag vet inte om blogg.se kräver någon slags magisk trollstav för att klara detta till synes enkla uppdrag, men det går bara inte. Finns ingenstans jag hittar där man kan svara på kommentarer, tyvärr. Jag läser dem alltid, och vill gärna svara, men kan inte. Finns ingen knapp för det. :(:(:(:(:( MEN! Ställer ni frågor eller så så kan jag svara på dem i vanliga inlägg. Så kommentera på bara, jag läser alltid och uppskattar dem väldigt mycket! :D

Ha nu en fortsatt trevlig kväll! Imorgon är det löning! :D

Peace&Love!

/El Hjorto

Dagens godingar.

Goddag!

Idag tänkte jag räkna upp dagens godingar i en Dagens Lista. :) Så här har ni Topp 3 godingar idag:

Plats nr 3: Ajax universalspray, för köket ska städas. Jag älskar att städa köket. Skrubba diskbänken med Ajax universalspray. Det blir rent, och luktar rent. Sanitärt. Kirurgiskt rent luktar det. KLINISKT!

Plats nr 2: Jordgubbar. Dagens frukost bestod av jordgubbar med mjölk.

Plats nr 1: Hembakade bullar. Mina hembakade bullar. Det ligger en påse i frysen, jag har inte ätit upp dem än. Stolt. Idag ska jag nog sluka i alla fall två stycken. Kom ihåg russin!

Ett annat plus är att jag ska jobba idag, tjäna kosing och hoppas på att inte mjölken har tagit slut.

Peace&Love!

/El Hjorto

Den lilla svarta, den stora svarta och den tunna svarta...

Hårsnoddar.
Vad gör man utan dem?
Jag vill med detta inlägg informera mina manliga läsare om att en hårsnodd inte är vilken hårsnodd som helst. Beroende på vilken typ av uppsättning man ska ha behöver man olika sorters snoddar.



Exempelvis kräver typen av hästsvans i förra inlägget den tunna hårsnodden. Den ger en mer avslappnad tofs, inte stram utan mer lös. Laid back, ni vet. Haha.

Igår hade jag en inbakad fläta, till den behöver man den lilla svarta snodden.

Till mina slarviga knutar har jag den stora snodden. Den är förresten jättesöt, det är tre stycken jättetunna snoddar som är flätade till en stor. :)

Snoddpower!

Peace&Love!

/El Hjorto


Style of hjort.

Fab-u-löst!






De gör kläder lite väl genomskinliga these days...


All Star pink.

Som vanligt H&M rakt igenom.
Väskan är från SIX.
Ja, och såklar legit Converse. Stadium.

Mycket fin dag idag! Jag och mami har varit på stan, lunch på Waynes. Vi åt min älskade Ceasarsallad! Robin förstår sig inte på min kärlek till Waynes Ceasarsallad. Varje gång jag nämner den får man höra "Du och din Ceasarsallad..." Men det okej, mamma förstod mig. Hon tyckte också att den var delikat. Vi köpte hemligheter också, Robins birthday comming up...
I övrigt blåser det mycket idag, trevligt med kuststäder eller hur?

Have a good one!

/El Hjorto

GlädjespridarN

Hej!
Eftersom jag är en sådan glädjespridare så bjuder jag nu på en kyckling som ruskar på sig! :D


Sött som tusan! :D

Ja, vad var det mer då? En POWER-bild? Ahvisst.


Wow! Dirt flying everywhere. Coolt.

Regn hela kommande veckan! Regn på Midsommar! Precis som vanligt, haha! :D
Men efter regn kommer solsken...

Peace&Love!

/El Hjorto

Monopooool!

God (sen) afton!

Nu sitter vi här och spelar Monopol. Ett monopol utan sedlar ? I det nya har de kreditkort och en liten maskin! :D Haha, sött! Kolla bara:


Visakort och allt! :D Haha.


Jag är en liten mobiltelefon. Coolt det.

Sedan var vi snygga också...




Fabulöst.

Trevlig helg!

Peace&Love!

/El Hjorto


En sockerbagare.

Hej allesammans! :D

Just nu har vi mycket ägg i kylskåpet, så jag bestämde mig för att baka. Baka bullar! <3 Åh, mums!



Jag har vuxit upp med att ha russin i kanelbullar. Supergott! Dessvärre är det ingen, INGEN som ens har hört talas om det här i norr. Tråkiga Norrlänningar, så enspåriga.
I alla fall, hemligheten till asgoda kanelbullar:
Socker+vaniljsocker!
Russin!
:)

Och just det, strunta i bullformar och baka dem på bakplåtspapper istället. Då får man inte problemet med att halva bullen blir kvar i formen då man ska äta den? Inget krångel; bara bullar! :D

Har redan avnjutit en bulle med ett glas mjölk, snart är det nog läge för en till. Smarry!

Peace&Love!

/El Hjorto

Code red!

Idag tog mjölken slut på ICA. Det blev kaos i byn.

Arga kunder, överallt! Paniken steg bland folkmassorna. Vad skulle pensionärerna nu göra? När de inte kan baka bullar! Och barnfamiljerna, som inte har mjölk till sina Kalaspuffar?! För att inte tala om de ensamstående mammorna som inte har någon mjölk till sin latte! HERRE-GUD!!!

Och ännu argare blev dem, då man erbjöd dem att köpa den ekologiska mjölken (som det fanns ett fåtal paket kvar av), för den, den är ju några kronor DYRARE! HERRE-GUD!!! Skäll får man då, för hur kan man föreslå en sådan sak?! Maj gaaaaad!

Livet som ett enkelt ICAbiträde är inte lätt. Man får ta mycket skit och stå till svars för problem som man inte har någonting med att göra. Så tänk nu på det nästa gång ni är på ICA, att det är inte den lilla personalens fel; det är chefernas! PÅROM bara! Bring them doooown!

Meeeeeen, jag fick i alla fall övertid idag. Scooore!

Peace&Love!

/El Hjorto

Dagens Pömp/Dömp

Hej alla mina små kycklingar! :D

Idag känner jag för att dela med mig av mina åsikter, så vi kör en Pömp/Dömp.

Jag vill börja med att Pömpa någonting som räddar alla filmkvällar, nämligen popcornkrydda! :D Det finns på biografer (asdyrt), större livsmedelsaffärer t. ex. ICA Maxi (prisvärt) och på nomorenakedpopcorn.com (prisvärt + fler smaker än vad som finns i Sverige.) Jag är inget jättefan av popcorn, det har jag aldrig varit, men med popcornkrydda (den godaste är caramel!) så blir det superdupergott! :D MumS! :D

Popcornkrydda är Pömpad! :)



Dagens Dömp vill jag tilldela Onepiece. Alltså, vad är det ens? En enorm sparkdräkt? Ska du inte ha en blöja också? En napp i munnen? Sova i en jättestor spjälsäng och säga "gaga" ? Allvarligt talat, det framställs som det ultimata mysplagget. Är det fel på mjukisbyxor helt plötsligt? Är det som sandpapper nu för tiden? Nej ni, det skönaste jag vet att ha på mig är mjukisbyxor och ett linne. Utan BH då. Är ni medlem i den där gruppen på Facebook; "Känslan av att ta av sig BH:n efter en lång dag" ? - Det är jag.
Jaja, nog om det. Det här andra med Onepiece, är att folk blir alldeles för bekväma i dem! De har de på sig ute bland folk! Har hänt flera gånger att olika människor kommer in på ICA i sina fula sparkdräkter. Så pinsamt! Nu får ni ju ge er! Ni är ju oerhört blåögda om ni tror att ingen märker att ni har en jättestor sparkdräkt på er då ni handlar? Jisses, jag skäms ögonen ur mig åt er. Skärpning!

Onepiece är Dömpad! :(



Nu ska jag återvända till min pepsi och popcornkryddade micropopcorn. I mina mjukisbyxor och linne. Gött. Mos.

Peace&Love!

/El Hjorto

Robins första tatuering.

Ikväll gjorde Robin sin första tatuering, här har ni lite bilder!






"For success in science and art a dash of autism is essential"

Han gjorde bara konturerna idag, och ska fylla i då de läkt.
Sara ska få tatuera mig med, då sol-och-bad månaderna är över. :) Ni får ingen sneak-peak, ni får se när det är klart. :)

Peace&Love!

/El Hjorto

Grannkärringar.

Vissa dagar måste man springa ut topless i trapphuset och skrika åt grannkärringarna att hålla käften så att man får sova. Som idag.
Kafferep i trapphuset. Det ekar så fint. I hela byggnaden. Genom väggarna.

Grannkärringar.


Flugan.

Flugan. Flugan på väggen. Flugan i fönstret. Flugan som lyckats hitta upp till övervåningen och ditt sovrum när du ska sova. Du är för trött för att släppa ut den, men kan inte somna för att den surrar.

... Eller är det kanske bara jag?


Hej "Görel".


Du får tycka vad du vill. Hur tycker du att det skulle ha sett ut istället? Har du pluggat mer än mig? Är du en expert? Borde jag bry mig om din åsikt? Heter du Görel? I så fall tycker jag att du har ett fruktansvärt fult namn. Du borde byta.


Sommarkänsla.

God afton!
Idag är det den 6:e juni, och nationaldag. Det var jippo på stan, skiter man väl i. Eller nja, vi åkte ner, men hängde i hamnen istället för på torget. :)

Jag hade på mig min långklänning som är hur mysig som helst! Riktig sommarkänsla får man! :) Ville även visa min nya väska som jag blev kär i när jag var på SIX sist. Jag tror jag har fått dille på bruna läderväskor, haha. :)

Så här har ni flera bilder på dagens 'fit:


Mitt vackra kaméhalsband som jag fått av Robin. :)


Glider runt i Hamnträdgården.


Den följer kroppen så fint, speciellt när det blåser. :)




Min nya väska från SIX. Cute!


Håret växer på bra också, som ni ser. :)


Magda fotade mig, tackis! :D


Haha, åh, sötRobin fick en fjong i håret när det blåste, och mitt i tuggummi-tugget! <3

Klänningen är från H&M
Väskan är från SIX
Skorna är från Dinsko
Glajjorna köpte jag i London
Och halsbandet var en gåva. :)

Gött. Mos.

Peace&Love!

/El Hjorto

Fotografen, vi går på djupet.

Ja, det här med att uppdatera går ju bra, som ni ser. Jag skyller på att jag har sommarlov. Vad ska man göra med livet sedan då? Följa sina drömmer eller nöja sig med något halvdant? - Följa sina drömmar såklart! Jisses, vad tror ni om mig?

Det är lustigt hur man utvecklas när man studerar någonting man är genuint intresserad av. Jag kan visserligen bara tala för mig själv (jag, jag jag, mig, mig, mig!), men jag har liksom styrt in på andra vägar inom foto. Jag har blivit ganska mycket av en dokumentärfotograf. Det trodde jag aldrig skulle hända. När jag började plugga foto efter studenten 2009 så började jag med ett stort intresse för naturfotografi. Det är fortfarande ett stort intresse för mig, men hamnar ändå någonstans i bakgrunden. Under dessa två år har jag vinklats och formats till en fotograf som enbart vill fota det som är, det som finns, inget konstlat, inget arrangerat. Jag, som innan kunde uppskatta flashiga arrangerade, och ibland studiotagna bilder, tål dem nu knappt. Jag har kommit att inse att det verkliga konstnärliga i ett fotografi inte är upplägget; utan uppfattningen. Historien bakom som kanske ingen egentligen vet, men som man ändå kan förstå och läsa genom bilden.

Jag kommer ihåg den första uppgiften vi fick inom ämnet dokumentärfoto. Jag minns att jag rynkade på näsan och genomförde uppgiften med minsta möjliga ansträngning. Det var inte förrän detta år som jag började uppskatta denna genre. Inte insåg jag heller att jag fotade dokumentärt förrän min lärare påpekade det, och med ett stort leende på läpparna dessutom. Det hör till historien att min lärare hela tiden tyckt att jag passar som handen i handsken på Bildjournalistlinjen. Varje gång han nämnt det har jag skakat på huvudet och sagt "Nej du, Tomas, det är verkligen ingenting för mig. Jag hatar att skriva artiklar och göra reportage och jag är dålig på det." Det har jag alltid trott i alla fall. Det baserar jag enbart på vad min svenskalärare under gymnasiet sagt. I svenskan fick vi prova på att skriva artiklar, notiser och även göra ett reportage. Jag fick godkänt. Bara godkänt, jag som annars är duktig i svenska, och språk över huvud taget. Jag tyckte inte att något av det var roligt, utan det kändes bara så tvingat. Beskriva miljöer med färgglada adjektiv. Ordbajsa i all ära, det är inga problem, hur många uppsatser och projektarbeten gjorde man inte på SPin, men detta var för mycket.

Nej, det här passade inte mig bestämde jag mig för, och har gått på det argumentet alla gånger Tomas nämnt journalistik. Men tänk att han likt en igel satt sig fast i mitt huvud ändå. Gnagt sig in i min lilla hjärna och satt idéer i mitt huvud. Jag har börjat fundera, på om det kanske är så farligt ändå? För jag menar, min gamla mossiga svenskalärare på gymnasiet, vad vet hon? En yrpanna var hon minsann också. Vad vet hon egentligen? Då lyssnar jag mycket hellre på Tomas, som är något av en expert inom ämnet. Han kom med ett stingande argument under vårt utvecklingssamtal "Men utmaningen då?".

Just det, utmaningen.
Ska man skjuta någonting åt sidan bara för att man en gång gjorde en sak som en person inte tyckte var tillräckligt bra? Självklart inte.
Men det var ju just det här med att jag tyckte att det var tråkigt. Det kändes inte som min grej direkt. Då kan man ju fråga sig om det var på grund av att det var som en svenskauppgift, och jag mycket hellre ville sitta på Latinlektion, än att skriva reportage på svenskan. Troligtvis.

Så vad gör jag nu, med mitt intresse för dokumentärfoto? Det finns massvis med Bildjournalistutbildningar, det är bara att söka om jag känner att jag vill ta utmaningen med journalistik. Hellre skulle jag ju jobba som enbart fotograf. Jag kan gärna jobba på en tidning, som fotograf. Bli inringd mitt i natten för att det är en stor brand, eller någon trafikolycka.

Dokumentera i bild. Det är vad jag vill göra. Jag vill berätta någonting med mina bilder. Visa, kanske genom en ny vinkel eller annorlunda ljus, hur någonting är, som redan finns där. Något som alla kan se. Jag tycker om att fota samhället. Vad som finns, vilka som finns och vad de gör.

Oj, vad mycket det blev. Jag hoppas att ni förstår lite vart jag vill komma. Jobba hårt med det man tycker om, det är viktigt. Man utvecklas hela tiden i det man gör, och så länge man tycker att det är kul; vad har man att förlora?

Här kommer i alla fall en bild som belöning för er som orkat läsa igenom det här. Den här bilden tog jag under mitt första år på fotolinjen. Den skulle infalla under mitt projekt Arkitektur, som jag fortfarande inte är klar med. Det är svårt ibland att genomföra ett projekt om man har en klar bild över vart man vill komma, vad man vill åstadkomma. Det blir sällan så bra som man tänkt sig, eller så blir det det, men det tar lång tid. Den här bildern är lite av min bebis, som man ruvat på länge, liksom. Hoppas att ni gillar den lika mycket som jag gör.


Regn. Annorlunda vinkel. Love it.

Go for it, det ni vill göra!

Peace&Love!

/El Hjorto


RSS 2.0